O Hydrocontest-u

Hydrocontest je prvo međunarodno studentsko natjecanje i inkubator ideja posvećen energetskoj učinkovitosti u morskom transportu a i šire. Timovi iz različititih djelova svijeta imaju zadatak da samostalno osmisle, isprojektiraju i izrade radio upravljivo plovilo unutar zadanih dimenzija (2,5 m x 2,5 m x 2 m). Svako plovilo mora biti pogonjeno elektro motorom i baterijama određenih specifikacija koje im organizator daje na korištenje. Svaki tim na natjecanju može imati najviše devet članova te mora imati menadžera, članove zadužene za logistiku i komunikaciju, a ostale funkcije se dodjeljuju prema spremnosti i potrebama tima.

Povijest

Natjecanje je pokrenuto 2013. godine na inicijativu fundacije Hydros i švicarske privatne banke Lombard Odier s ciljem okupljanja studenata, visokih učilišta, industrijskih poduzeća i sponzora, kako bi otkrili i potaknuli najperspektivnije mlade talente, inovatore i buduće inženjere te podržali njihove ideje. Natjecanje je ujedno i odgovor na klimatske promjene te teži smanjenju emisija CO2 kao i ostalih stakleničkih plinova, potiče korištenje ekoloških tehnologija, energije dobivene iz obnovljivih izvora i primjenu hidrokrilne tehnologije prijevoza putnika i robe.

Okviri natjecanja

9

Kategorije

Na natjecanju, timovi se natječu u tri discipline: prijevoz lakog tereta od 20 kg, prijevoz teškog tereta od 200 kg i utrka izdržljivosti u trajanju od 2 h s teretom od 20 kg. Također, plovila mogu konkurirati za nagrade: inovacija za prijevoz lakog i teškog tereta, ekološki prihvatljivo plovilo, dizajn, najbolju komunikaciju s organizatorima, predstavljanje tima i promicanje duha natjecanja.

 

9

Opis natjecanja

Natjecanje u diciplinama prijevoza lakog i teškog tereta se odvija kroz kvalifikacije u kojima se gleda najbolje postignuto vrijeme tj. odvoženi krug. Nakon toga se formiraju skupine u kojima se međusobno sučeljavaju plovila te se uspoređuju vremena odvoženih krugova. Prva dva plovila iz skupine nastavljaju natjecanje do konačnog sučeljavanja u finalu tj. najbolja dva plovila. Utrka izdržljivosti se vozi 1 h te svi timovi startaju iz bokseva nakon što svi članovi određenog tima uspješno obave zadatke koje im zada organizator prije starta utrke.

Kontaktirajte nas!

Kontakt